Magunkról

 

A Mangal Ilona Kft-t 2002. október 17-én alapítottuk. Az eredeti cél egy mangalica telep létrehozása volt. Nagyon kicsiben kezdődött, de nagyon hamar lett 420 kocával az ország legnagyobb tenyésztelepe. Termékeket kezdtünk gyártatni a saját receptúráink alapján.

Vándoroltunk egyik megszűnő húsipari üzemből a másikba, de töretlenül hittünk abban, hogy jó úton járunk. Megszületett a Mangold márkanév és bekerültünk az első multinacionális hálózatba, az akkor még létező CORA áruházakba.A mangalica kinyitotta az ajtót, mi pedig éltünk a lehetőséggel és megkezdtük a normál sertésből készülő termékek forgalmazását. Jöttek a partnerek és a márkanevek - Somogyi; Eredeti Falusi; Falusi Ízek; Zrínyi - valamint a sok saját márkás termék, amelyeket tendereken nyertünk és nyerünk a nagy üzletláncoknál.

 

A telepen a mangalicatenyésztés megszűnt, helyette évente 15-16 ezer normál sertést hizlalunk - de a Mangold márkanév és a piaci jelenlét megmaradt: az Olmos és Tóth Kft.-vel együttműködve a hazai állomány nagyjából felét mi vágjuk le és dolgozzuk fel, illetve értékesítjük hazai és külföldi piacokon.

 

A termékértékesítés volumenének növekedése szinte szükségszerűen hozta magával az alapanyag importot. Ma már jelentős mennyiségben, kamion tételben hozzuk be elsősorban Németországból a gyártási alapanyagokat úgy magunknak, mint más húsipari vállalatoknak.

 

A hamburgersütés egy hirtelen felindulás következménye volt, mégis szorosan kapcsolódik eddigi sikereinkhez, hiszen a Jack's Burger éttermeinkben is igyekszünk a saját alapanyagainkat használni. A jelenlegi három üzlettel ma már egész kis hálózatot üzemeltetünk Budapesten, és azon dolgozunk, hogy megvalósuljon egy országos lefedettséget jelentő franchise rendszer kialakítása.

 

Mindez azonban nem jöhetett volna létre, ha nem hiszünk önmagunkban, ha nem ennyire elkötelezettek a kollégáink, ha nem alkotunk ilyen erős csapatot. Ezúton is szeretném mindenkinek megköszönni, ide értve azokat is akik már nem dolgoznak nálunk, hogy velünk voltak és vannak, hogy kitartanak és ilyen lelkesedéssel és töretlen hittel dolgoznak egy mindannyiunk szerint jó cél érdekében. Ebben a szellemben szeretnénk vásárlóink és partnereink számára egyaránt megelégedéssel végezni munkánkat.

 

Moldován András

Mangal Ilona Kft. tulajdonosa