Receptek
A Mangal Ilona Kft. receptajánlatai:
Az alábbi receptekkel teheti még gazdagabbá főzőtudományát! Próbálja ki mindet, szerezzen örömet családjának eme nagyszerű étkekkel!
|
||
Hozzávalók 5 személyre 10 db savanyú-káposztalevél |
Tápióbicskei töltött káposzta A szokásos módon apró töltött káposzta tekercseket készítünk: a megdarált húshoz adjuk a félig párolt rizst, az apróra vágott, olajon üvegesre párolt vöröshagymát, ízesítjük az elkapart fokhagymával, sóval, borssal, pirospaprikával. A tölteléket a tojással lazítjuk. A káposztaleveleket megtöltjük a jól összekevert töltelékkel. Csontlében puhára pároljuk. A leszűrt tekercseket liszttel, tojással, morzsával panírozzuk, és bő forró olajban ropogósra sütjük. Kapros tejföllel meglocsoljuk, és úgy tálaljuk. |
|
|
||
Hozzávalók 10 személyre 1 füstölt mangalica-csülök vagy mangalicasonka |
Kaszásleves Szatmárban és Beregben nyáron a nagy munkák, így kaszálás - innen a neve -, aratás, cséplés idején főzték. A mezőre hálóba tett cserépfazékban, ún. kaspóban szállították a friss kenyérrel együtt A füstölt csülköt vagy sonkát kb. 4 liter vízben tették fel főzni, a hagymával és a fűszerekkel együtt. Amikor megfőtt, a levébe tojásból és lisztből nokedlit készítettek, a burgonyát kis kockákra vágták, 2 kanál lisztből és ugyanannyi zsírból rántást készítettek, a levest ezzel sűrítették, belekevertek 3 dl tejfölt és összefőzték. Sózták és ecettel ízesítették. A füstölt csülköt más étel készítéséhez használták el. A leves elkészítésének módja vidékenként változik. |
|
|
||
Hozzávalók 5 személyre 3 darab mangalica első csülök |
Mangalicacsülök rántva A csülköket alaposan megtisztítjuk, kicsontozzuk, majd a fűszeres lében puhára főzzük. Ha megpuhul, négyfelé vágjuk és kihűtjük. Ezután panírozzuk, és forró olajban készre sütjük. Szeletelve tálaljuk. |
|
|
||
Hozzávalók 3-4 személyre 1 mangalica szűzpecsenye |
Szűzpecsenye hálóban A szűzpecsenyét befűszerezzük, apróra vágott petrezselyemmel és reszelt citromhéjjal bedörzsöljük, ráborítjuk a hálót és 2 órán át állni hagyjuk. Előmelegített sütőbe tesszük, és pirosbarnára sütjük úgy, hogy közben csontlé és tejföl keverékével locsolgatjuk. |