Támogatások

Támogatások


Kedvezményezett neve: Mangal Ilona Sertéshizlalda Kft.

Pályázati felhívás neve, kódszáma: Állattartó telepek fejlesztésének támogatása; VP2-4.1.1.-20

Projekt címe, azonosító száma: Komplex fejlesztés a Mangal Ilona Kft-nél, 3191777665

Szerződött támogatás összege: 503 954 977 Ft

Támogatás mértéke: 50 %

Projekt tartalmának rövid bemutatása:

A fejlesztés keretében egy 1080 férőhelyes, továbbá egy 1440 férőhelyes állattartásra szolgáló sertéshizlaló épület kerül megépítésre Kapolyban. Az új épületek mellett 3 meglévő épület elött védtető és kifutó kerül megépítésre, illetve 2 épület esetében az energiahatékonyság javítása érdekében tetőcsere történik.

A telepen továbbá technológiai fejlesztés is megvalósul a projekt keretében: az új istállókban a mélyalmos technológiához kialakításra kerül süllyesztett betonpadozat, illetve ferdepadozatos pihenőterű, taposóalmos istállópadozat. A projekt keretében kialakításra kerülő 2 új épületben központi informatika által vezérelve automatikus hőmérséklet-szabályozás és programozott gyógyszer adagolás valósul meg; az itatóvíz tekintetében egy központi egység szabályoz. Emellett a levegő hőmérsékletet, páratartalmát is méri a berendezés, visszakereshető és elemezhető formában.

Állattartáshoz kapcsolódó gépek beszerzése is megvalósul egy darab METAL-FACH T-009 típusú bálaszállító, egy darab METAL-FACH T730/3 típusú pótkocsi, valamint egy darab Weidemann T4512 típusú rakodógép megvásárlásával.

A projekt eredményeként 10.700 db sertés egyidejű tartására nyílik lehetőség, ami hozzávetőleg 20%-os növekedést eredményez az állattartó telep kapacitásában. Az innovatív technológiai elemek hozzájárulnak a sertéshizlalás hatékonyságának növeléséhez.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.12.31.